Protez Bakımı
Protez kullanan kişiler için protez bakımı oldukça önemlidir. Yetersiz takma diş bakımı diş eti hastalığına, diş çürümesine ve diğer sorunlara yol açabilir.Protezlerinizi her gün fırçalamak önemlidir. Yumuşak kıllı bir diş fırçası ve yumuşak bir sabun kullanmalısınız. Aşındırıcı olabileceğinden diş macunu kullanmaktan kaçının.Protezlerinizi her gece bir protez ıslatma solüsyonuna batırın. Bu, üzerlerine yapışmış olabilecek plak veya yiyecek parçacıklarının çıkarılmasına yardımcı olacaktır.Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret ettiğinizden emin olun. Takma dişlerinizi kontrol edecek ve düzgün oturduğundan emin olacaktır.Protezlerinizle ilgili ağrı veya rahatsızlık gibi herhangi bir sorununuz varsa, hemen diş hekiminize başvurduğunuzdan emin olun.
Protez Bakımının Önemi
Protezler birçok insanın hayatının önemli bir parçasıdır ve onlarla ilgilenmek önemlidir. Protezler farklı malzemelerden yapılabilir ve kısmi veya tam olabilir. Protezlerinize bakmanın birçok farklı yolu vardır ve sizin için en uygun yöntemi bulmak önemlidir.
Protezlerin her gün temizlenmesi gerekir. Bu, üzerlerinde olabilecek herhangi bir yiyecek veya bakterinin çıkarılmasına yardımcı olur. Protezlerinizi yumuşak kıllı bir diş fırçası ve protez temizleyici ile fırçalamalısınız. Ayrıca her yemekten sonra takma dişlerinizi durulamalısınız.
Protezlerinizi nemli tutmanız önemlidir. Çok kururlarsa, kırılgan hale gelebilir ve kırılabilirler. Protezlerinizi su veya protez temizleme solüsyonu ile kapalı bir kapta saklamanız gerekir. Protezlerinizi temizlerken de sıcak su kullanmaktan kaçınmalısınız.
Protezlerinizi kontrol ettirmek ve temizlemek için diş hekiminizi düzenli olarak görmelisiniz. Diş hekimleri, takma dişleriniz tam olarak oturmuyorsa, protezlerinizde de ayarlamalar yapabilir.
Protezler gülüşünüzü iyileştirmenin harika bir yolu olabilir. Ayrıca daha kolay yemek yemenize ve konuşmanıza yardımcı olabilirler. Uygun bakım ile takma dişleriniz uzun yıllar dayanabilir.
Bunun yanında ağız ve diş sağlığına dikkat etmek de çok önemlidir.Hastalar düzenli olarak günde en az 2 kere florürlü diş macunu ile dişlerini fırçalamalı,rutin bir ağız bakım programı olmalı ve diş ipi kullanmalıdır.Hastalar düzenli ve şekersiz gıdalarla beslenmelidir.Şekerli besinler uzun vadede ağız ve diş sağlığına zarar verir ve komple beden sağlığını etkiler.Hastalar periyodik olarak 6 ayda bir diş hekimi kontrolüne gitmelidir.