Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi

Denta Center ile iletişim kurmak çok kolay! formu gönder en geç yarım saat içerisinde sizlere geri dönüş sağlayalım.

İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi Nedir?

Eksik dişleri veya var olan dişleri desteklemek için kullanılan yapay diş kökleridir ve çene kemiği kayıplarını önlemeye yardımcı olur. Diş eksikliği yaşayan insanlar ilerleyen dönemlerde bazı sindirim problemleri yaşayabilir ve sosyal hayattan uzaklaşabilir. Bunlara engel olmak için diş eksikliklerinin doğru tedavi edilmesi daha konforlu bir yaşam için gereklidir.

Diş implantları, eksik dişleri tamamlamanın diğer tedavi yöntemlerine göre daha sağlam ve kalıcı olması, hastanın orijinal dişleri gibi kullanmasına olanak sağlaması nedeniyle popüler bir tedavi seçeneğidir. Kısaca, implant tedavileri diş eksikliği durumlarında daha konforlu ve sağlıklı bir hayat sürdürmeye yardımcıdır.

20'lik diş

Diş Çekimi Nedir?

Diş çekimi, dişin kemikteki soket denilen yuvasından cerrahi müdahale ile çıkarılması işlemidir. Diş çekimi birden fazla sebepten dolayı yapılabilir. En yaygınları dişin travma ya da çürük sebebiyle tedavi edilemeyecek haline gelmesidir. Diş çekimi aşamasında doktorunuz size lokal anestezi yapar ve işlem başlar.

Diş Çekimi Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Çekim yerine konulan steril tamponu en az 30 dakika sıkıca bastırarak yerinde tutun. Uyuşukluk hissi geçinceye kadar bir şey yiyip içmeyin. İlk 24 saat sigara içmeyiniz. Uyuşukluk geçmeden reçete edilen ağrı kesiciyi almalısınız. Sıcak gıdalar tüketmeyiniz ve sıcak ortamlarda bulunmayınız. Sıcak kanamayı artırır. Ağız içi basıncını düşürüp pıhtıyı bozan pipetle içecek tüketimi, sigara kullanımı durumlarından kaçınılmalıdır.

Dişler Çekilmeden Başka Tedavi Yöntemleriyle Kurtarılabilir Mi?

Diş çekilmeden önce dişin kurtarılabilmesi için geçici çözümler uygulanabildiği gibi kanal  ya da dolgu tedavileri uygulanabilir. Ancak belli bir noktadan sonra sadece çekilmesi planlanan diş değil ona komşu olan dişler de zarar görmeye başlar. Hastalar ciddi acı ve ağrı duyarlar.

Artık dişi kurtaramayacak duruma gelindiğinde dişin çekilmesi daha doğrudur. Diş çekildikten sonra hastanın beklentilerine ve hekimin kararına göre tedavinin devamı sağlanır.

tek diş eksikliği

Diş Çekimi Sonrası Ağzımda Şişlik Oluşur Mu?

Diş çekimi sonrasında hassasiyet ve şişlik oluşabilir.İşlem sırasında uygulanan sedasyon,tedavi sonrasındaki şikayetleri azaltmaktadır. Fazla sayıda diş çekildiğinde,kök şeklinde bir diş çekilmesi ya da hastanın ağız içinde halihazırda enfeksiyon olduğu durumlarda şişlik daha uzun sürebilir. Neticede hasta hekimin talimatlarına uyfuğunda  şişlik birkaç gün sonra sona erecektir.

Diş Çekimi Sırasında Ağrı Duyar Mıyım?

Diş çekimi sırasında sedasyon uygulandığı için hasta acı ya da ağrı duymaz. Diş çekimi sonrası hasta genelikle 2-3 gün şiddeti gittikçe azalan ağrı duyabilir. Bu vakanın durumuna da bağlıdır; eğer çok fazla sayıda diş çekilmişse ve hastanın ağız içinde ciddi iltihap varsa bu ağrı süresi 1 haftaya kadar uzayabilir.

2O Yaş Diş Çekimi Nedir?

Üçüncü büyük azı dişi olarak adlandırılır. Yirmilik dişler alt ve üst çeneniz arka kısımlarında olan daimi dişlerdir. Köklerde şekil ve sayı çeşitliliği mevcuttur. Yirmilik dişin gömülü olması durumunda cerrahi operasyon gerekmektedir.

Gömülü Diş Nedir?

Gömülü dişler ,dişin çene kemiğine gömülmüş dişlerdir.Genellikle 20’lik yaş dişleri gömülü diş olarak kalır.Hastalar ağrı duyduklarında bir hekime başvururlar.Hekim muayene ettikten sonra film çekerek dişin durumu hakkında hastaya bilgi verir.Hastaya özel bir tedavi planlanır.Genellikle hastaya rahatsızlık veren gömülü dişler çekilmektedir.

 

 

Aynı Gün Dişinize Kavuşun!

 porselen diş herkes yaptırabilir mi

20 Yaş Diş Çekimi

20’lik Diş Çekimi Sonrası Beslenme Ve Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

  • Operasyon sonrası ilk gün gargara, çalkalama, tükürme yapılmamalıdır.
  • 2 gün sigara kullanılmamalı.
  • Ilık, tanesiz ve yumuşak besinler tüketilmelidir.
  • Doktorunuzun önerdiği antiseptik gargaraları kullanınız.
  • Diş çekiminin cerrahi yaklaşım ile yapılması halinde 8-10 saat aralığında 5’er dakika aralıklarla buz uygulama tedavisi uygulayınız.

Kemik Grefti Uygulamaları İçin Ne Yapılır?

Kemik grefti, bir diğer adıyla kemik tozu uygulaması kemik kaybı ve yetersizliği durumunda implant ameliyatı esnasında kullanılan bir materyaldir. Kemik grefti uygulaması lokal anestezi altında uygulanır. Greft uygulamasıyla kemik implanta uygun hale getirilir. Dolayısıyla protez aşaması daha sağlıklı hale gelir.

Diş Gıcırdatma Nedir, Sadece Uyurken Mi Olur?

Diş gıcırdatma genellikle geceleri bilinçsiz bir şekilde dişlerin sıkılmasıdır. Eğer kişi bu sırada dişlerini fazla sıkarsa dişlerine zarar verebilir ya da tedavisini aksatabilir. Yüksek miktarda stres yaşayan hastalarda diş gıcırdatma daha sık görülür. Genelde diş gıcırdatmaya eşlik eden bazı sendromik hastalıklar da bulunabilir.

diş sıkma
çene ağrısı

Diş Gıcırdatma Dişlerime Zarar Verir Mi, Tedavisinde Neler Yapılabilir?

Gece bilinçsiz bir şekilde diş sıkıldığında hastalar dişlerine zarar verir. Her dişin kendine ait bir formu vardır. Dişler  devamlı kuvvetli şekilde sıkıldığında dişlerin üzerindeki girinti ve çıkıntılar kaybolabilir ve bu da yeni tedaviler gerektirebilir. Ayrıca uzun vadede çene ekleminde de deformasyonlar yaratır. Dolayısıyla bu sorunu yaşayan kişilerin mutlaka geç kalmadan diş hekimine görünmesi gerekir.

Hasta hekime başvurduğunda hastanın detaylı bir muayenesi yapılarak genellikle ortodontistlere yönlendirilir. Ortodonti uzmanları hastanın ağzına uygun bir gece plağı tasarlar ve hasta bunu kullanarak diş gıcırdatmanın önüne geçebilir. Eğer hasta hakime başvurmakta geç kaldıysa hastanın dişlerine deformiteler oluşmuş olabilir ve hasta ek tedavilere ihtiyaç duyabilir.

Çene Kisti Nedir?

Kistler vücudun her bölümünde ortaya çıkabilen  farklı boyutlarda, içi sıvı dolu, genellikle iyi huylu olan kitlelerdir. Çenede oluşan kistler bulunduğu bölgeye göre farklı şikayetlere sebep olabilir. Kemiğe yakın yerdeki kistler özellikle dişlere zarar verebildiği gibi, dişlerden uzak yumuşak dokudaki kistler hastada ağrı ve şişliğe sebep olabilir.

Görüntüleme metotlarıyla yeri tespit edilen kistler cerrahlar tarafından çıkartılmalıdır. Gerekirse kistten biyopsi yapılarak kistin patolojisi araştırılabilir. Kistler çoğunlukla şişlik yaratırlar. Hasta şikayeleri başladığında hekimine başvurmalıdır. Eğer kistler tedavi edilmezse büyüyebilir ve komşu dişlere de zarar verebilir.

Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi Tedavileri İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Diş çekimi sırasında lokal anestezi uygulandığı için hasta acı ya da ağrı duymaz. Diş çekimi sonrası hasta genelikle 2-3 gün şiddeti gittikçe azalan ağrı duyabilir. Bu vakanın durumuna da bağlıdır; eğer çok fazla sayıda diş çekilmişse ve hastanın ağız içinde ciddi iltihap varsa bu ağrı süresi 1 haftaya kadar uzayabilir.

Diş çekimi sonrasında hassasiyet ve şişlik oluşabilir. İşlem sırasında uygulanan sedasyon, tedavi sonrasındaki şikayetleri azaltmaktadır.

Yüksek miktarda stres yaşayan hastalarda diş gıcırdatma daha sık görülür. Genelde diş gıcırdatmaya eşlik eden bazı sendromik hastalıklar da bulunabilir.

Sorunuza Cevap Bulamadınız Mı?

Aradığınız bilgiye henüz ulaşamadıysanız, bizimle iletişim kurarak tüm sorularınıza uzman diş hekimlerimiz tarafından cevap bulabilirsiniz.

Hemen Ara
Online Randevu
WhatsApp
7/24 Acil Destek Hattı