Diş Beyazlatma (Bleaching)

Denta Center ile iletişim kurmak çok kolay! formu gönder en geç yarım saat içerisinde sizlere geri dönüş sağlayalım.

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş Beyazlatma (Bleaching) çeşitli nedenlerle dişlerin yapısına (mine ve dentin tabakasında) nüfus eden renklenmelerin giderilerek dişlerin bir önceki tonuna göre ağartılması işlemidir. Dişlerin doğal renkleri zamanla koyulaşır. Diş taşı temizliği ve polisaj yapılarak dişte oluşan lekelenmeler giderilebilir. Ancak bu yolla giderilemeyen lekelenmelerin giderilmesi veya dişin kendi renginin bir kaç ton daha açılması mümkündür. İşlem sonunda dişler durumuna göre sekiz-on tona kadar açılabilir.

lazerle diş beyazlatma

Beyazlatma Güvenli midir? Yoksa Dişlere Zarar Verir mi?

Yapılan çalışmalar diş hekimi kontrolünde yapılan diş beyazlatma sistemlerinin kullanımında hiçbir zarar olmadığını göstermiştir. Diş hekiminizin beyazlatma sonrası florür uygulamaları ile beyazlatma işlemi daha da güvenli bir işlem olmaktadır. Dişlere zarar veren, eczanelerde satılan denetimsiz beyazlatıcı ürünlerdir.

Bahsedilen diş beyazlatma methodları dişlerde bazen az miktarda  hassasiyete sebebiyet verebilir.Bu hassasiyet çok sıcak veya çok  soğuk yiyecek ve içeceklere karşı olabilir.Bu beklediğimiz bir durumdur. Dişlerde oluşan bu hassasiyet genellikle 24-48 saatler arasında kendiliğinden geçer. Diş beyazlatma işlemi mutlaka diş hekimi kontrolünde yapılmalıdır.

Beyazlatma Ne Kadar Süre Etkisini Korur?

Beyazlatma sonrasında dişlerin rengi asla başlangıçtaki rengine dönmez ama bir miktar renkleşme altı ayla iki yıl arasında oluşur. Saç nasıl boyatıldıktan sonra boyanın korunması için belli talimatlara uyuluyorsa diş beyazlatmada da bazı kurallara uymak gereklidir.Beslenme alışkanlıklarına göre bu renklenme farklılık gösterir. Beyazlatmadan 6 ay sonra kontrol edilmeli, gerekirse diş taşı temizliği, polisaj ve bir kez ev tipi beyazlatma yapılmalıdır.

Hasta diş beyazlatma işlemi sonrası rutin ağız ve diş bakımına devam etmeli ve mümkünse sigara kullanımını kesmeli;kahve,kola veya çay gibi renkli içecekleri çok sık tüketmemelidir.

dişlerde renk değişimi

Hangi Diş Beyazlatma Yöntemi Kullanılmalıdır?

Burada hastanın beklentilerini göz önüne almak gerekir.Hasta dişlerinin beyaza yakın renkte ya da birkaç ton daha açık renkte istiyorsa genellikle  lazer tipi veya ev tipi beyazlatma tercih edilir. Fakat kahve,çay,sigara,antibiyotik tüketimi yüksek olan bir hastada eğer yeterli gelmezse diğer diş beyazlatma yöntemleri de kullanılarak kombine tedavi seçeneği uygulanır.

diş doktoru

Dişlerin Beyazlatılması İşlemi Ne Kadar Sürer?

Dişlerin beyazlaması birçok faktöre bağlıdır ve kişiden kişiye değişir.Diş beyazlatılması işlemi sonrası genellikle iki ila 3 hafta içerinde hastanın dişleri beyazlar.Fakat yoğun antibiyotik kullanan hastalarda dişlerdeki lekelerin kaybolması beklendiğinden daha uzun süre alabilir.

Lazerle Diş Beyazlatma Yöntemi Nedir?

Lazer ile diş beyazlatmanın en büyük avantajı çok kısa sürede beyazlatma işleminin gerçekleştirilebilmesidir. Tüm yumuşak dokular bariyerle izole edildikten sonra yaklaşık 4 dk gibi kısa bir sürede beyazlatma işlemi gerçekleştirilir.

Aynı Gün Dişinize Kavuşun!

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Yaşanan Hassasiyet Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatma işlemi sonrası yaşanan hassasiyet genellikle 24-48 saat arasında kendilinden geçmektedir.

Bu süreçte hassasiyet yaşamamak için hastaya birtakım sorumluluklar düşer:

  • Özellikle ilk 48 saat içerinde asitli içecekler tüketmekten kaçınılmalıdır.
  • Hasta diş plağını etkilecek gıda ve sıvılar tüketmemelidir.Kişi bu süreçte çok soğuk ya da sıcak gıdalar tüketmemelidir.
  • Bazı uygulamalar dişlerde ekstra hassasiyete sebep olabilir.Kürdan ve diş ipi uygulaması hassasiyetin önüne geçmek amacıyla 24-48 saat içerisinde kullanılmamalıdır.

Talimatlara uyulduğu takdirde genellikle ilk 24-48 saat arasında hassasiyet azalarak kendiliğinden kaybolur.Eğer hasta bu süreçten sonra hassasiyet yaşamaya devam ediyorsa diş hekimine danışmalıdır

Dişlerdeki Renklenmenin Sebepleri Nelerdir?

Dişlerde oluşan renklemeler sadece daimi dişlerde değil,süt dişlerinde de görünür.. Hastaları kaygıya sokan genellikle ön dişlerdeki renklenmelerdir.Hastalar estetik bir görünüm yaratmak için dişlerini beyazlatmak isterler. Dişlerde oluşan renklenmelerin birçok sebebi olabilir.  En sık rastlanan sebepler; kişinin ağız içi hijyeninin zayıf olması, demir ilaçları ve uzun süreli antibiyotik kullanımlarıdır.

Kişinin yeme içme alışkanlıkları ile tütün kullanımı da diş rengini etkilemektedir. Genetik ve yaşa bağlı olarak dişlerde renk değişimi görülebilir.

Diş Beyazlatma İşlemini Yaptırmak İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

Diş beyazlatma işlemi için hasta 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.

Diş Beyazlatma İşleminin Yapılmaması Gereken Durumlar Var Mıdır?

18 yaşını doldurmayan hastalara,hamilelere,dişlerinde ciddi hassasiyet yaşayan ya da diş etlerinde rahatsızlık bulunan hastalara uygulanmamalıdır.

Ayrıca daha önce beyazlatma tedavisi yaptırıp,buna bağlı yan etkiler oluşan hastalarda diş beyazlatma tedavisi uygulanmamalıdır.

diş beyazlatma dişlerime zarar verir mi
diş taşı temizliği ne sıklıkla yapılmalıdır

Diş Temizliği(Diş Taşı Temizliği,Detertraj) İşlemi Dişlere Zarar Verir Mi?

Diş temizliği dişlere herhangi bir zarar vermez bilakis dişlerin ömrünü uzatır. Diş taşı dediğimiz birikim -fırçalanmayan yerlerde tükürükteki kalsiyum ile bölgedeki plağın birleşimiyle oluşur-hasta tarafından uzaklaştırılamaz ve diş taşları zamanla büyüyerek diş etinde çekilmeye,dişlerde doku kaybına sebep olur. Bunun sonucunda diş-çürüdüğü için değil-sadece sallandığı için çekilmek zorunda kalır. Diş temizliği dişlerin ömrünü uzatır. Dişleri inceltmez ve onlara zarar vermez.

Doğal Ya Da Doğal Olmayan Alternatif Yollarla Diş Beyazlatma İşlemlerinin Zararları Nelerdir?

İnsanlar televizyon ya da internetten gördüğü kadarıyla genellikle karbonat, limon veya elma sirkesi gibi maddelerle dişlerini beyazlatmaya çalışmaktadır. Ancak bu gibi maddelerin dişleri beyazlatmaya hiçbir katkısı olmaz. Bunun yanında diş tabakalarında kalıcı hasara sebep olmaktadır. O yüzden kesinlikle kullanılmamalıdır. Diş beyazlatma uygulamaları için diş hekimine danışılmalıdır.

Diş Beyazlatma Sıkça Sorulan Sorular

Diş beyazlatma işlemi için hasta 18 yaşını doldurmuş olmalıdır.

Beyazlatma sonrası yaklaşık 2 gün yani 48 saat boyunca (ideali 7-10 gün) çay, kahve, sigara, kola, kırmızı şarap, asitli içecekler ve renkli yiyeceklerden uzak kalmak gereklidir, çünkü yapılan beyazlatmanın etkisi dentin tübüllerinde devam eder. Bu süre zarfında da renkli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır.

Diş beyazlatma işlemi sonrası yaşanan hassasiyet genellikle 24-48 saat arasında kendilinden geçmektedir.

Sorunuza Cevap Bulamadınız Mı?

Aradığınız bilgiye henüz ulaşamadıysanız, bizimle iletişim kurarak tüm sorularınıza uzman diş hekimlerimiz tarafından cevap bulabilirsiniz.

Hemen Ara
Online Randevu
WhatsApp
7/24 Acil Destek Hattı