İmplant Tedavisi

Denta Center ile iletişim kurmak çok kolay! formu gönder en geç yarım saat içerisinde sizlere geri dönüş sağlayalım.

İmplant Tedavisi

İmplant Tedavisi Nedir?

Dental implantlar eksik dişinizin kökü yerine cerrahi olarak çene kemiğinize yerleştirdiğimiz titanyumdan yapılmış yapay diş kökleridir. İyileşme döneminden sonra fonksiyon ve estetiği geri kazandırmak için çene kemiğine yerleştirilen implant bir dişle restore edilir.Düzgün yerleştirilmiş ve bakımı iyi yapılmış bir implant hastaya ömür boyu hizmet verebilir. Diş implantları, eksik dişleri tamamlamanın diğer tedavi yöntemlerine göre daha sağlam ve kalıcı olması, hastanın orijinal dişleri gibi kullanmasına olanak sağlaması nedeniyle popüler bir tedavi seçeneğidir. Kısaca implant tedavileri diş eksikliği durumlarında daha konforlu ve sağlıklı bir hayat sürdürmeye yardımcıdır.

implant sonrası yüzde şişlik olur mu
implant kullanım ömrü

Aynı Gün Dişinize Kavuşun

Ön bölgelerdeki diş kayıpları, özgürce gülmemizi ve insanlarla rahatça konuşmamızı büyük ölçüde etkiler. Son teknoloji dijital diş hekimliği ile Dentacenter Diş Kliniği’nde aynı gün ön bölgede dişinize kavuşabileceğinizi biliyor  muydunuz ?

Ön dişlerini onarılamayacak kadar kaybetmiş veya hasar görmüş hastalar için, çoğu zaman implantın iyileşme süresini beklemek yerine uzman çene cerrahlarımız ve protetik uzmanlarımız koordineli bir şekilde çalışarak ön bölge dişiniz çekilip , implantınız yerleştirildikten sonra üzerine gerçeğe çok yakın geçici bir diş yerleştirebilirler.

İmplant Tedavisinin Avantajları

Diş implantları eksik dişlerin yerini doldurmak için en iyi çözüm olarak kabul edilir.Diş etlerine dayanan protezlerin aksine, implantlar aslında diş köklerinin yerini alır. Bu tedavi kronlar, köprüler hatta tam protezler gibi restorasyonlar için güçlü ve güvenli bir temel oluşturur.
Tüm ısırma gücünüzü geri kazandırabilir hatta çene kemiği kaybını durdurabilirler.

  • İmplant tedavisinin en büyük avantajlarından biri çiğneme açısından oldukça konforlu ve işlevsel olmasıdır. Tam çiğneme gücünüzü geri kazandırdığından çoğu hasta doğal dişleri ile implant diş arasındaki farkı söyleyemez.
  • İmplantlar doğal dişler gibi görünür ve estetik kaygılarınızı ortadan kaldırır.
  • Yeme-içme alışkanlıklarımızı geri kazanmamızı sağlar
  • Özgürce gülümsememize yardımcı olur.
  • Ayrıca implant tedavisi gelecekteki olası diş kayıpları için, birden fazla implant bir araya getirilerek bir köprüye dönüştürülebilir
  • Mevcut diğer seçeneklere göre başarı oranı daha yüksektir .

İmplantların Sağladığı Yararlar Nelerdir?

  • İmplantlar kemiği ayakta tutarak kemiğin rezorbe olmasını önlerler.
  • İmplantlar diş kökünün yerini tutarak esas fonksiyonlarını  yerine getirir.
  • İmplantlar diğer dişlerin hareket edip kaymasını önler.
  • İmplantlar hastanın sanki hiç diş kaybı yaşamamış gibi sabit dişlere sahip olmasını sağlar.
  • İmplantlar doğal yüz şeklini koruyarak konuşmaya yardımcı olur.
  • İmplant tedavisi uzun ömürlü bir tedavi olduğu için hastalar uzun yıllar bu tedaviden faydalanabilir.

 

implant zararlı mıdır
all on four implant

All On Four Nedir?

All on four sistemi diş protezini sabitlemek için dört adet diş implantı kullanılan tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi daha çok aşırı kemik kaybı olan hastalarda tercih edilir ve protezi özel hibrit protezlerdir. Size doğal görünümlü tam işlevli bir gülümsemeye sahip olma avantajı verir. All on four tedavisinde uzman çene cerrahlarımız çene kemiğinizdeki en iyi alanları belirleyip bu bölgelere dört implant yerleştirecek ve kemiğin İmplantlarla kaynaşmasını sağlayacaktır. Daha sonra mevcut veya geçici bir takma diş takılarak sizlere aynı gün gülümseme sağlar. Bu tedavinin size uygun olup olmadığını hekimlerimiz tomografi eşliğinde yapılan inceleme ile karar vermektedir. İmplantlar kemiğe tam olarak entegre olup iyileşme süresi tamamlandıktan sonra kalıcı protezler implantlara vidalı olarak sabitlenir.

Aynı Gün Dişinize Kavuşun!

Overdenture Nedir?

Birkaç veya tüm dişleri eksik olan kişiler , konuşurken veya yemek yerken protezlerin kayması yada gülerken gevşemesi ile yaşanan mücadeleyi bilirler.

Overdenture, protezlerle ilgili bu problemleri ortadan kaldıran bir tedavi seçeneğidir. Doğal dişler gibi davranarak yaşam kalitenizi iyileştirebilir.

Overdenture, birkaç implant ile desteklenen protez yöntemidir. Kayma veya gevşeme endişesi olmadan rahatça yemek yemenizi ve rahatça gülümsemenizi sağlayan doğal bir gülümseme sunar.

İmplant Aşamaları Nelerdir?

İmplant uygulaması genellikle iki aşamada gerçekleştirilir. Daha ileri cerrahi uygulama gerektirmeyen, standart bir implant uygulaması için ilk aşamada implant yerleştirilecek bölgeye lokal anestezi yapılarak bölgenin anestezisi sağlandıktan sonra diş eti dikkatlice kaldırılır. Daha önceden belirlenmiş olan kemik kalınlığı ve yüksekliğine uygun olarak implant için kemikte yer hazırlanır ve buraya implant yerleştirilir. Eğer bölgede çekilecek bir diş varsa ve altındaki kemik implanta müsaitse bu bölgeye de immediate (hemen) implant uygulaması yapılabilir. İmplant uygulamasının ikinci aşamasında, implantın kemik ile bütünleşmesi için kemiğin durumuna ve uygulanan çeneye göre belli bir süre beklendikten sonra üzeri kapalı olan implantın üzeri açılarak dişi taklit eden kısım yerleştirilir ve protez işlemlerine başlanır.

 

ONLİNE

Çene Kemiği Tozları (Greft) Nedir?

Bazı travmalar, kontrol edilmeyen diş eti hastalıkları ve diş kayıpları çene kemiği kaybına neden olabilir. Çene kemiğine yapılan bu işlem, çene kemiğini miktarını arttırmak için kullanılır. İmplant yaptıracak olan hastaların çene kemiklerinin tedavi için uygun olması gerekmektedir. Tedaviye uygun olmayan hastalara çene kemiği tozları eklenerek çene yapısı implanta uygun hale getirilir.

Sinüs Lift (Sinüs Kaldırma) Nedir?

Sinüs kaldırma; üst çenede kemik yetersizliğinde cerrahi yollarla, hali hazırda var olan kemiği yoğunlaştırmak veya eksik görülen yerlerde yeni kemik oluşumunu sağlamak için kullanılan bir tekniktir. Bu teknik ile amaçlanan şey ise implantın tam olarak tutunabilmesine olanak sağlayacak gerekli yoğunluk ve hacimdeki kemiği oluşturmaktır. Yani implantın uzun ömürlü ve sağlıklı olabilmesi için bazı durumlarda sinüs lifting şarttır.

Üç Boyutlu Çene Ve Diş Tomografisi Nedir?

3d ve çene tomografisi ağzın iç yapısını ve çevresini çok yönlü görmek demektir.  Tedavi planını daha doğru yapabilmek ve hastaların maruz kaldığı radyasyon seviyesini azaltarak güvenli tedavi başlangıcı oluşturmak için önemlidir. Kemik yapılarının implanta uygunluğunu, 20 yaş dişinin pozisyonunu, çene yapısını görüntülemek için 3 boyutlu diş ve çene tomografisi kullanılabilir.

Üç Boyutlu Çene Ve Diş Tomografisi Neden Gereklidir?

Klasik diş röntgeni ile arasındaki en büyük fark, diğer röntgenlerde görüntünün bir defterin sayfası gibi 2 boyutta görünmesidir. Bu da görüntünün kesin ve net aktarılmamış olması demektir. 3d çene ve diş tomografisi sayesinde görüntülenmesi istenen çene kemiği 3 boyutlu olarak izlenir. Bu da çene kemiklerinin ve dişlerin kalınlık, uzunluk ve genişlik bakımından kesitler halinde görülmesine olanak sağlar

İmplant İçin 3 Boyutlu Tomografiye İhtiyaç Var Mı?

3 boyutlu dental tomografiler, implant tedavisinin gerek planlaması gerek uygulaması sırasında oldukça önemli bir yer tutar. Anatomik yapılara gelebilecek zararları azaltmak için olası her türlü önlemin alınmasını sağlar. Bu da tedavinin çok daha başarılı ve konforlu geçmesini kolaylaştırır.

Üç Boyutlu Tomografide Radyasyon Fazla Mıdır?

Diş hekimliğinde kullanılan tomografi cihazları, tıp alanında  kullanılan cihazlara göre çok daha az oranda radyasyon ile görüntüleme gerçekleştirmektedir. Ayrıca taranan bölgenin küçük olması sebebiyle, alınan radyasyon dozu da azalır.

röntgen

Kaybedilen Her Diş İçin Bir İmplant Mı Gereklidir?

Kaybedilen her diş için bir implant gerekli değildir.Bir bölgede birden fazla diş kaybı olabilir.Bu bölgelerde köprü kullanılarak  implant sayısı azaltılabilir.Eğer her dişe bir implant konulsaydı o zaman implantlar arasında yemek  artığı birikebilir ve temizliği zorlaşırdı.Dolayısıyla diş sayısından daha az sayıda implant yapılarak implant üzeri köprü tedavisi uygulamak daha doğru bir yaklaşımdır.

Damak(Hareketli Protez) Kullanan Hastalar da İmplant Tedavisinden Faydalanabilir Mi?

Protezlerin tutuculuğunu arttırmak adına implant destekli  hareketli protezler yapılabilir ya da hastanın kemiği uygunda sabit tedavi de uygulanabilir.Bu noktada en uygun tedaviyi hekiminiz belirler.

Diş Kaybının Yaygın Nedenleri Nelerdir?

Bir diş kaybedildiğinde, çene kemiği doğal olarak bozulmaya başlar. Bu süreç ilk başta hızlı bir şekilde gerçekleşir ve daha sonra hayatınızın geri kalanında daha yavaş bir hızda devam eder. Bu, çevredeki dişlerin dengesini bozabilir, kaymalarına neden olabilir ve erken yüz yaşlanmasına neden olabilir. Kısmi protezler sadece diş etlerine dayanır. Kaymaya ve sıkışmaya eğilimlidirler ve çiğnemeyi zorlaştırırlar. Ayrıca çene kemiği kaybını durdurmak için hiçbir şey yapmazlar. Yalnızca diş implantları diş köklerini değiştirir, bitişik dişleri stabilize eder ve yüksek kaliteli bir diş için sağlam bir temel oluşturur.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir çok problem diş kaybına yol açabilir.

  • Dişlerin sallanmasına neden olan periodontal hastalıklar.
  • Ağza darbe almak veya travmatik bir kaza dişlerin çekimine neden olabilecek bir derecede kırılmasına neden olabilir.
  • Diş çekimini gerektiren restore edilemeyecek boyuttaki derin diş çürükleri
  • Sistemik diş problemleri.
İmplant sonrası yapılacaklar

Diş İmplant Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi, lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Çene kemiğine titanyumdan yapılan implantlar yerleştirilir. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra yapılan implant bir dişle restore edilir.

İmplantlar Sağlığa Zarar Verir Mi?

İmplant sağlığa zarar vermez. İmplant tedavisi ağız ve diş sağlığının yeniden kazanılması için yapılan bir tedavidir.İ mplantlar biyouyumlu materyellerdir.

İlk Muayenede Ne Yapılır?

İlk muayenede hastanın ağız içi muayenesi yapılır, ardından  panoramik röntgen ve tomografisi çekilir.Daha sonra hastanın beklentisi göz önüne alınarak uygulanabilecek tedaviler hakkında konuşulur ve seçenekler değerlendirilir.Hasta için en uygun olan tedavi uygulanır.

İmplantları Vücudun Kabul Etmemesi Gibi Bir Durum Olabilir Mi?

Operasyona bağlı başarısızlıklar, sistemik hastalıklardan dolayı metabolik rahatsızlıklar ve düzenli kullanılan ilaçlara bağlı başarısızlıklar, bölgede yetersiz kemik bulunmasına bağlı başarısızlıklar ve hastanın ameliyat sonrasında diş bakımını ihmal etmiş olmasından dolayı tedavi başarısızlıkları olabilir. Bu tür başarısızlıklardan kaçınmak için muayene aşamasında detaylı bir anamnez ve inceleme yapılır; hasta olarak da hekimleriniz önerdiği tavsiye ve protokollere uymanız oldukça önemlidir.

diş implant

Hangi Durumlarda İmplant Yapılması Risklidir?

Kemoterapi-radyoterapi gibi kemik iyileşmesini doğrudan etkileyen tedavi süreçlerinde, Bifosfonat grubu ilaç kullanımında, hamilelerde, kalp hastlarında ,şeker hastalarında, immun sistem baskılayıcı ilaç kullanımlarında, iyileşme ve kanama bozukluğu olan hastalarda implant yapılması risk taşıyabilir.Bu gibi durumlarda hastanın ilgili medikal birimlerden konsültasyon alması gerekmektedir.

Flepsiz(Dikişsiz) İmplant Cerrahisi Nedir?

Dikişsiz implant cerrahisi ;bölgede panç dediğimiz-yuvarlak şekilde-doku kaldırılmasıyla  doğrudan implantın o bölgeye yerleştirilerek -dokuların tamamen kaldırılmadan implantın uygulanmasıdır.

 

İmplant Yapılacak Bölgede Yeterli Kemik Yoksa Nasıl Bir Yöntem Uygulanır?

Eğer implant yapılacak bölgede yeterli kemik yoksa ve komşu dişler mevcutsa teşhis implant tedavisinden köprü tedavisine çevrilebilir ya da bu gibi durumlarda hareketli protez kullanılabilir. Bunun dışında sinüs lifting,çeşitli kemik greftleme yöntemleri kullanılabilir böylece bölgedeki kemik hacmi arttırılabilir.Sonrasında implant tedavisi ile hastanın tedavisine devam edilebilir.

İmplant Sonrası Protezlerim Yapılana Kadar Dişsiz Mi Kalacağım?

İyileşme sonrası dikişler alındıktan sonra parsiyel ya da total protez uygulaması yapılabilmektedir.Ancak kaynamamış olan implantların üzerine kuvvet binmesini istemediğimiz için hastanın bu protezlerle olabildiğince yemek yemesini istemeyiz.Bu protezlerin amacı sadece hastanın konuşmasına destek olmak ve estetik bir görünüm sağlamaktır.Hastalar bu süreçte damağıyla ezebilecek yumuşak gıdalarla beslenmelidir.

tomografi nedir

İmplant Tedavisi Sıkça Sorulan Sorular

Ameliyat sonrası ilk 1 hafta içerisinde dikişler ağız içerisindeyken süt ve süt ürünleri,baharatlı ve acılı gıdalar tüketilmemelidir.Tedavi sonrasında hasta damağıyla ezebilecek yumuşak gıdalar tüketilmelidir.

Bölgede herhangi bir enfeksiyon olmadığında ve kemik implant yerleştirilmesi için yeterince kalın ve sert olduğunda implantlar aynı seans içinde yapılabilmektedir.

İmplantlar manyetik materyaller olmadığı için hastanın MR ya da tomografi çektirmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

Sorunuza Cevap Bulamadınız Mı?

Aradığınız bilgiye henüz ulaşamadıysanız, bizimle iletişim kurarak tüm sorularınıza uzman diş hekimlerimiz tarafından cevap bulabilirsiniz.

Hemen Ara
Online Randevu
WhatsApp
7/24 Acil Destek Hattı