İçindekiler
İmplant Enfeksiyon Yapar mı?
Diş implantları söz konusu olduğunda, enfeksiyon en önemli endişelerden biridir. Dental implantların başarı oranı yüksek olmakla birlikte enfeksiyon oluşabilmekte ve ciddi komplikasyonlara yol açabilmektedir. Bir enfeksiyonun gelişmesine katkıda bulunabilecek birkaç faktör vardır ve bunların farkında olmak önemlidir.Bu yazıda implant enfeksiyon yapar mı,ondan bahsedeceğiz.
İmplant Sonrası Enfeksiyon Neden Olur?
Enfeksiyonun en yaygın nedeni bakterilerdir. Bakteriler vücuda diş etlerinden girebilir ve kan dolaşımına girdikten sonra implant bölgesine gidebilirler. Bu, diş etleri düzgün bir şekilde temizlenmezse veya ağızda mevcut bir enfeksiyon varsa meydana gelebilir.
Enfeksiyona katkıda bulunabilecek bir diğer faktör de tütün kullanımıdır. Tütün kullanımı vücudun enfeksiyonla savaşma yeteneğini azaltabilir ve ayrıca diş etlerinin iltihaplanmasına neden olabilir. Bu, bakterilerin kan dolaşımına girmesini kolaylaştırabilir.
Bazı tıbbi durumların enfeksiyon riskini artırabileceğini not etmek de önemlidir. Bunlara diyabet, kanser ve HIV/AIDS dahildir. Bu koşullardan herhangi birine sahipseniz, riskinizi azaltmanın en iyi yolu hakkında diş hekiminizle konuşmanız önemlidir.
Peki implant enfeksiyon yapar mı? Bir enfeksiyonun gelişmesine katkıda bulunabilecek çeşitli faktörler olsa da, cevap genellikle hayırdır. Ancak, risklerin farkında olmak ve bunları azaltmak için adımlar atmak önemlidir.
İmplant Enfeksiyon kaparsa ne olur?
Diş implantları genellikle güvenli olsa da, küçük bir enfeksiyon riski vardır. Bu da implant sonrası iltihap neden olur sorusunu akıllarda canlandırmaktadır. Bunun nedeni, implantın doğrudan çene kemiğine yerleştirilmesi ve bakterilerin bazen yaraya girebilmesidir.
Enfeksiyon belirtileri implant bölgesinde kızarıklık, şişlik ve ağrıyı içerir. Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen diş hekiminizi görmelisiniz. Tedavi genellikle antibiyotik içerir. Bazı durumlarda implantın çıkarılması gerekebilir.
İmplant İltihabı Geçer mi?
Bir diş implantından sonra iltihaplanma yaşıyorsanız, rahatsızlığı gidermek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. İlk olarak, ağzınızı günde birkaç kez ılık tuzlu suyla çalkalayın. Ağrı ve iltihaplanmaya yardımcı olması için ibuprofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesici ilaçları da alabilirsiniz. İltihap şiddetli ise, diş hekiminiz daha güçlü bir ilaç reçete edebilir. Çoğu durumda, iltihaplanma birkaç gün içinde azalmaya başlar.