Lateral Diş Eksikliği tedavi edilebilen bir problemdir. Lateral diş eksikliğinin konuşma sırasında hastada sorunlar yaratması, estetik açıdan istenmeyen bir görüntü oluşturması ya da işlev bozukluklarına sebebiyet vermesi nedeni ile tedavi edilmesi gerekir.Bu tür problemlerin nedeni tam olarak bilinmese de genellikle genetik olabileceği yönünde birtakım bulgular vardır. Genetik etkenlerin yanı sıra çevresel faktörler de lateral diş eksikliğinde önemli bir sebep olarak görülür.
Diş eksikliği olan hastalar için çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilir. Lateral diş eksikliğinde üst yan kesici dişlerin eksikliğinden söz etmek gerekir. Bu dişlerle ilgili olarak toplum genelinde çoğu bireyde görülen bir durum olması probleme çözüm üretilmesini gerekli kılar. Bu durumda da birçok tedavi metodu üzerinden çalışılması icap eder.
Diş Eksikliği İçin Çözümler
Diş Eksikliği İçin Çözümler üretmek gerektiğinde birbirinden farklı tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bu metotlar tercih edilirken hastanın durumuna bağlı olarak diş hekimi tarafından bir yöntemin seçilmesi gerekir. Muayene sırasında ağız içi problemleri, dişlerde ortaya çıkan sorunlar, varsa dişlerin diziliminde bozukluklar bir bütün olarak ele alınır.
Diş eksikliklerinde çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilir. Porselen kaplama, implant, protez ya da köprü gibi seçenekler tercih edilirken diş doktorunun önerilerine göre hareket edilmesi gerekir. Her hastanın diş problemi farklı olacağından belirli bir metot üzerinden konuşmak yanlış olur.
Diş Eksikliği Tedavisi İçin İmplantlar
Diş Eksikliği Tedavisi İçin İmplantlar ağızdaki eksik dişleri tamamlamak amacı ile çeneye yerleştirilir. Bu tür tedavi uygulamaları sırasında hastanın çenesine vidalar aracılığı ile kök benzeri aparatlar takılır. Eksik olan dişler kök benzeri işlev gören vidalar üzerine monte edilir.
İmplant tedavisinin tek bir diş için uygulanabilmesinin yanı sıra uzun diş boşluklarına da uygun bir kullanımı bulunur. Kemik yapısının sağlam olması durumunda tedavi daha başarılı sonuçlar verir. Bunun yanı sıra diş etinin sağlıklı yapıda olması da sonucu etkiler.
Yapay diş kökleri olarak da tanımlanabilen implantlar eksik dişlerin tamamlanabilmesi için aracıdır. İmplant tedavisinin uygulanabileceği durumlar vardır ve hastada koşullar uygunsa bu tedavi yapılabilir.
Hastanın ağzında büyük azı dişlerin kaybı nedeni ile arka bölgede boşluk oluştuğunda birkaç adet implant yapılarak sabit köprü uygulaması tercih edilebilmektedir. Bunun yanı sıra uzun köprü kullanıldığında implant sayesinde köprünün desteğinde artış sağlanabilir.
Tek dişlerde görülen kayıplar karşısında implant yapılarak hastaya dişin kazandırılması mümkün olur. Bu sayede tek dişin etrafındaki dişleri küçültmeye gerek kalmaz. İmplant uygulamasında başarıyı etkileyen en önemli unsur hastanın kemik yapısı ve diş eti sağlığıdır. Bu nedenle tedavi öncesinde diş hekiminin bu konuda bazı çalışmalar yapması gerekli olur. İmplant tedavisi çok fazla ağrıya sebep olmayan ve kısa sürede tamamlanabilen bir yöntemle yapılır.